Plan uw airco geurbehandeling bij Profile

Een airco die stinkt is vervelend en kan zelfs gevaarlijk zijn. Bij het uitvoeren van een airco geurbehandeling reinigt Profile het airco- en ventilatiesysteem van uw auto.

Voorkom een stinkende airco

Omdat voorkomen beter is dan genezen geven wij u graag enkele waardevolle tips om de geur van uw airco fris te houden:

  • Lees het instructieboekje goed door, hierin staan vaak tips die de gezondheid van uw aircosysteem ten goede komen.
  • Zet de airconditioning circa 10 minuten voor het parkeren uit. In de verdamper bevinden zich vaak bacteriën en schimmels doordat de verdamper koel, vochtig en donker is. Als u de airco voor het parkeren uitzet droogt de verdamper met rijwind.

Airco controleren door Profile

Merkt u dat de airco niet erg fris ruikt? Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Om erachter te komen of uw auto een airco geurbehandeling nodig heeft, kunt u een airco controle bij één van onze vestigingen plannen.

Voor of in de vakantietijd raden we aan om de airco te laten controleren, om ervoor te zorgen dat de airco optimaal werkt. Zorg ervoor dat dit tenminste 1x in de 4 jaar wordt gedaan, met name als u met de auto op vakantie gaat naar het buitenland. Bekijk in onderstaand overzicht waar uw airco de meeste behoefte aan heeft en maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Zorg ervoor dat uw airconditioning goed werkt!

Tips voor de airco in uw auto

  • Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid.  Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd.
  • Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.
  • Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om uw airco hiervoor op volle toeren te gebruiken én het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.
  • Zet uw airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer verbruikt, des te meer brandstof u verbruikt. 

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over airco

Terug naar boven