Controle voor remmen van uw auto door Profile Car & Tyreservice

Waarom uw remmen laten vervangen of controleren?

  1. Altijd veilig op weg met goede remmen, ongeacht uw rijstijl.
  2. Regelmatige controle is van levensbelang.
  3. Wanneer u regelmatig grotere afstanden rijdt, slijten uw remmen sneller.

Airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren hebben de veiligheid van auto’s sterk verbeterd. Toch is het remsysteem nog steeds het belangrijkste auto-onderdeel als het gaat om veiligheid. Ondanks deze belangrijke functie, rijdt nog altijd een kwart van de automobilisten rond met slechte remmen.

Slijtage van remmen

Uw rijstijl en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, hebben grote invloed op de slijtage van uw remmen. Omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, is het belangrijk om de conditie van uw remmen regelmatig te controleren. Zeker het rijden van kleine afstanden en het rijden met een automaat, versnellen de slijtage. De meeste mankementen ontstaan bij de zogenaamde slijtdelen. Dit zijn de remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Daarnaast slijten hydraulische delen snel en is het belangrijk om verzadigde remvloeistof iedere twee jaar te verversen. Hard of onvoorzichtig remmen heeft ook invloed op de slijtage en status van uw autobanden.

Laat uw remmen direct controleren wanneer:

  • U het rempedaal ver kunt intrappen
  • Het rempedaal sponsig aanvoelt
  • Als uw remmen stoterig aanvoelen
  • Wanneer het stuur trilt bij het remmen

Het is van levensbelang om u volledige remsysteem regelmatig te controleren. Voor het vervangen van remblokken en schijven werkt Profile Car & Tyreservice uitsluitend met kwaliteitsmerken. Alleen dan bent u verzekerd van een veilig functionerend remsysteem. Bij iedere onderhoudsbeurt controleren wij de status van de remmen. Dit doen we ook bij de carcheck.

Kom langs voor een remcheck

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over onderhoud

Terug naar boven