Balanceren banden en wielen bij Profile Car & Tyreservice

Waarom banden en wielen balanceren bij Profile Car & Tyreservice?

  1. Wij zijn specialist in autobanden en velgen.
  2. Minder slijtage aan uw banden waardoor uw kosten en brandstof bespaart.
  3. U kunt altijd eenvoudig een afspraak maken! Online of via de telefoon.
  4. Wij zijn altijd bij u in de buurt. Zoek hier uw dichtstbijzijnde vestiging.

Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van uw auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. De medewerkers van Profile Car & Tyreservice zijn gespecialiseerd in het balanceren van uw auto en wielen. Het wegcontact van gebalanceerde auto’s is beter. Dat bevordert de veiligheid en levert een besparing in kosten. Mede omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Wanneer moet u autobanden balanceren?

Autobanden worden bij Profile Car & Tyreservice altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd. We balanceren ook als de wielen na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet u controleren wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wij adviseren om de balans van uw auto de laten controleren bij de volgende ervaringen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede. Dit geldt zowel voor winterbandenzomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Hoe herkent u onbalans in uw autobanden?

  • Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur). De band kan hierbij ovaal zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te laten behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band. 
  • Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur). Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Voordelen van balanceren autobanden

  • Voorkomt extra slijtage
  • Wegcontact van uw auto is beter
  • Geen trillen van stuur
  • Beter rijcomfort

 

Neem contact op met een Profile Car & Tyreservice vestiging bij u in de buurt.

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven