Bandenspanningstabel voor autobanden - Bepaal bandenspanning autobanden

Bij Profile Car & Tyreservice kunt u eenvoudig de bandenspanning voor uw auto te weten komen! Door de te kijken op de bandenspanningstabel controleert u de juiste bandenspanning voor uw auto.

Bandenspanningstabel voor autobanden en auto's

De bandenspanningstabel is een adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Bij gebruik stijgt de temperatuur van uw banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van uw banden dus nooit als ze nog warm zijn. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. 

Op de bandenspanningstabel vindt u informatie over de bandenspanning voor uw automerk en type. De meest voorkomende autobanden staan op de tabel. Uiteraard kunt u bij ons in de vestiging gratis uw banden op spanning laten brengen. U kunt echter ook gebruiken maken van een bijvulpomp bij het tankstation. Houd bij het lezen van de bandenspanningstabel rekening dat u voor uw voorbanden en achterbanden een andere bandenspanning kunt kiezen. 

Download hier de bandenspanningstabel en bekijk welke bandenspanning voor uw auto geldt!

Bandenspanning bij winterbanden

Bij winterbanden adviseren wij om de waarde in de tabel te verhogen met 0,2 bar.  Vergeet bij de spanningscontrole de spanning van uw reservewiel niet. Uiteraard helpt uw Profile Car & Tyreservice vestiging u graag bij het op spanning brengen van uw banden.

Bandenspanningstabel

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven