Waarom banden sipen bij Profile Car & Tyreservice?

  1. Wij als bandenspecialist zorgen door te sipen voor optimale remkracht, meer grip en betere vering.
  2. Altijd een vestiging dicht in de buurt. Maak direct online een afspraak!
  3. De beste service tegen een uitstekende prijs. 

Sipen is één van de innovatieve oplossingen die Profile Car & Tyreservice aanbiedt. Het sipen van een autoband is de oplossing voor optimale remkracht, meer grip op de weg en betere vering. Bij het sipen maakt een rollend mes talloze kleine sneetjes in het profiel van de band.  Deze methode garandeert meer veiligheid.

Voordelen van sipen banden

  1. Sipes verbeteren uw grip op natte en bevroren weggedeeltes
  2. De levensduur van de banden wordt verlengd
  3. Optimale remkracht door het vergroten van het loopvlak van de band
  4. Betere vering

Autobanden sipen

Profile Car & Tyreservice is als marktleider altijd op zoek naar innovaties op het gebied van banden. Sipen is een secure procedure die niet standaard in de fabriek wordt uitgevoerd. De experts van Profile Car & Tyreservice zijn gespecialiseerd in deze methode. Terwijl de band ronddraait op een speciale machine, brengen wij talloze kleine kerfjes aan in het loopvlak van de band. Alleen als u heel goed kijkt, kunt u na afloop de micro-profielgroeven zien. Het effect van sipen merkt u tijdens het rijden.

Meer grip en remkracht bij banden sipen

Door het aanbrengen van sipes op een band, verhoogt het aantal grijpranden aanzienlijk. Hierdoor neemt de grip op de weg toe. De sipes verbeteren zelfs uw grip op natte en bevroren weggedeeltes. De kleine grijpranden verkorten daarnaast uw remweg. Verder verminderen sipes de warmteontwikkeling. Omdat uw autobanden koeler blijven, slijten ze veel minder snel. Daardoor hebben uw banden een langere levensduur.

Mogelijkheden sipen

Siping maakt van een zomerband een seizoensband. Zo kunt u het hele jaar door gebruik maken van uw banden. Het sipen is toepasbaar bij nieuwe banden tot banden met een restprofiel van 5 millimeter. De methode biedt ook meer veiligheid bij trucks en touringcars. Trucks met veel trekkracht benutten hun vermogen optimaal en de remkracht wordt aanzienlijk verkort. Voor touringscars is sipen een uitstekende oplossing om de veiligheid van de inzittenden extra te verhogen.

Bekijk welke vestiging kan banden sipen

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven