Banden trimmen bij Profile Car & Tyreservice    

Soms slijten autobanden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen uitkomst meer biedt. De grootste oorzaak: moderne auto’s worden met steeds grotere velgen en brede, lagere banden uitgevoerd. Tevens worden de ophangingen steeds lichter. De personenautoband wordt door deze samenstelling steeds gevoeliger voor ongelijke slijtage. Ongelijke slijtage (cuppen) leidt tot een hoger afrolgeluid en het welbekende trillen van het stuur. 

Voorheen leek de enige oplossing het vervangen van uw banden. Vaak erg zonde, omdat uw banden verder in prima staat verkeren. Hier heeft Profile Car & Tyreservice dé oplossing voor. Het trimmen van banden, Tire-Trimmen genoemd, maakt de band weer perfect rond. Tire-Trimmen is het slijpen van het loopvlak, waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Ook wordt de band op het originele velg “getrimd” , waardoor een 100% ronde band/velg combinatie ontstaat. U rijdt comfortabel, de trillingen verdwijnen en uw banden maken veel minder geluid. Het trimmen van de band heeft bovendien een positief effect op het aantal kilometers welke met de band gereden kan worden.

Banden trimmen

Het trimmen van autobanden heeft niet altijd een positieve klank gehad, omdat in het verleden door ondeskundigheid banden nogal eens te veel loopvlak verloren bij de band. Maar met de huidige generatie apparatuur - wat in uitstekende handen is bij de specialisten van Profile Car & Tyreservice- wordt veel nauwkeuriger gewerkt. Bovendien wordt verwacht dat het optimaliseren van een band een toegevoegde waarde wordt waar meer en meer vraag naar zal komen.

De voordelen van het banden-trimmen

  • Comfortabele besturing
  • Lager afrolgeluid
  • Verlenging levensduur van banden door gelijkmatig afrollen
  • Verlaging in het brandstofgebruik.

Let op: niet alle vestigingen bieden deze service aan. Zie onderstaand voor een overzicht van vestigingen waarbij u uw banden kunt laten trimmen. 

Profile Altena, Wijk en Aalburg
Profile Beaujean, Echt
Profile Beaujean, Hoensbroek
Profile Bijsterhuizen, Nijmegen
Profile Zeeland, Goes
Profile Kersten, Rotterdam/Overschie
Profile van Benten, Vlaardingen
Profile Nout, Geldermalsen
Profile Rinus Roon, Zierikzee
Profile Tilburg, Tilburg 

 

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven