Banden

Winterbanden

Zomerbanden

APK

Velgen

Kleine beurt

Grote beurt

Webshop

Overig

Wat gebeurt er als ik niet met de juiste bandenspanning rijd?

De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel in uw auto te rijden. Een band presteert alleen maximaal als deze voor voldoende stabiliteit en draagkracht zorgt. De bandenspanning is hierbij van cruciaal belang.

Gevolgen van een verkeerde bandenspanning
Een bandenspanning die te laag of juist te hoog is, heeft direct negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden. Daarnaast kan het de verkeersveiligheid ernstig beïnvloeden. Rijdt u op een te hoge of te lage bandenspanning, dan gebruikt uw auto meer brandstof en slijten uw banden sneller. Dit betekent dus dat u meer brandstofkosten heeft en dat uw banden eerder vervangen moeten worden. De juiste bandenspanning zorgt dus voor:

 • Goede rijprestaties
 • Verkeersveiligheid
 • Minder brandstofkosten
 • Minder slijtage
 • gevolgen onjuiste bandenspanning

Een bandenspanning die 25% te laag is verhoogt de rolweerstand met 10%. Hierdoor neemt uw brandstofverbruik met circa 2% toe.
Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor minder grip op de weg. Hierdoor heeft u een langere remweg en een hogere slipkans.
Een te lage of te hoge bandenspanning verhoogt de kans op klapbanden.
Door een te lage bandenspanning is uw auto minder goed in staat onregelmatigheden in het wegdek op te vangen.
Door een te lage of te hoge bandenspanning verslechtert uw wegligging. Bij de juiste bandenspanning is het stuurgedrag optimaal.
Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor de verkeerde slijtage van uw banden.

Controle bandenspanning
Profile Car & Tyreservice adviseert om de bandenspanning iedere 14 dagen te controleren. Controleer ook de reserveband regelmatig om vervelende verrassingen bij bandenpech te voorkomen. Daarnaast adviseren wij om voor aanvang van lange reizen de bandenspanning te controleren of te laten controleren. U doet de beste meting als uw banden koud zijn. Onder koud verstaan wij dat er ten minste 2 uur niet of heel weinig mee gereden is. Heeft u toch al enkele kilometers afgelegd? Vul de band dan met minimaal 0,3 bar extra dan opgegeven staat bij de adviesspanning. Verlaag de bandenspanning nooit als de banden warm zijn. Dit veroorzaakt vaak een bandenspanning die beneden de adviesspanning komt. Per as is het belangrijk dat de bandenspanning op beide banden gelijk is. Vanzelfsprekend moet het ventiel afgesloten worden met een ventieldopje.

 • Controleer bij voorkeur als de banden koud zijn. Uw banden zijn 'koud' wanneer u niet meer dan 5 kilometer heeft gereden.
 • De juiste bandenspanning voor uw banden staat in het instructieboekje van uw auto, op een sticker in het portier of de tankklep. Ook kunt u dit nagaan bij uw Profile Car & Tyreservice vestiging of op onze pagina met de bandenspanningstabel.
 • LET OP: De fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking; houd daar rekening mee als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.
 • Bij de meeste tankstations kunt u uw bandenspanning controleren en in één moeite door de banden oppompen. Dit is niet altijd gratis, neem dus een muntje van 50 cent mee.
 • Stel de meter van de pomp in op de juiste spanning.
 • Schroef het dopje van het ventiel, sluit het mondstuk van de pomp erop aan en houd deze net zolang aangedrukt totdat de gewenste bandenspanning is bereikt. Meestal hoort u dan een signaal. (Let er op dat u het mondstuk recht houdt op het moment dat u dit erop zet, zeker stalen/lichtmetalen ventielen zijn gevoelig voor breken).
 • Herhaal dit voor de andere banden.
 • Vergeet niet om ook regelmatig uw reservewiel te controleren.
 • U kunt ook thuis uw bandenspanning meten met een eenvoudige drukmeter die u op het ventiel aansluit.
 • Voer de controle van uw bandenspanning elke maand uit en controleer de banden op beschadigingen.

Hoe weet ik welke bandenspanning in mijn banden moet?

Met de bandenspanningstabel controleert u de juiste bandenspanning voor uw auto. De bandenspanningstabel is een adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Bij gebruik stijgt de temperatuur van uw banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van uw banden dus nooit als ze nog warm zijn. Bij winterbanden adviseren wij om de waarde in de tabel te verhogen met 0,2 bar. Vergeet bij de spanningscontrole de spanning van uw reservewiel niet. Uiteraard helpt uw Profile Car & Tyreservice vestiging u graag bij het op spanning brengen van uw banden.

Kan ik mijn zomerbanden of winterbanden laten opslaan bij Profile Car & Tyreservice?

Wij slaan uw zomerbanden of winterbanden graag op in onze depots. Geen probleem! Uw zomerbanden of winterbanden slaan wij op direct bij uw vestiging. Heeft u ze nodig, dan hebben we ze meteen bij de hand! Tijdens de opslag zijn uw banden uiteraard verzekerd tegen diefstal en brand.

Hebben jullie handige tips voor het vervangen van een lekke band?

Profile Car & Tyreservice heeft een aantal tips voor het vervangen van een lekke band:

 • Neem onderweg altijd een paar handschoenen mee.
 • Zorg dat er altijd een vuilniszak in uw kofferbak ligt. Hier kunt u de vieze, lekke band in doen.
 • Ga niet rijden op een band zonder spanning. Dit voorkomt dat u de band kapot rijdt waardoor reparatie onmogelijk wordt.
 • Vervangt u een band langs de weg? Zet dan uw alarmlichten aan en zorgt dat de auto in de versnelling en op de handrem staat.
 • Plaats ongeveer 30 meter achter de auto een gevarendriehoek en draag bij voorkeur een Profile Car & Tyreservice-veiligheidsvest.
 • Wanneer de bodem te zacht is, kan de krik erin wegzakken. Zorg dus dat er een plankje in uwauto ligt.
 • U kunt uw lekke band vervangen door de reserveband. In het instructieboekje van uw auto vindt u waar deze is opgeslagen in uw auto.
 • Als u de moeren niet goed aandraait, loopt u het risico dat uw remschijven verbuigen tijdens het rijden. Dit veroorzaakt schade aan uw ophangingssysteem.
 • Om de moeren gelijkmatig en op de juiste wijze aan te draaien, adviseren wij een dynamometrische moersleutel te gebruiken.
 • Hiermee kunt u de kracht bij het aandraaien van de moeren gelijkmatig doseren.
 • Als u niet beschikt over zo’n sleutel, ga dan naar de dichtstbijzijnde bandenspecialist om uw banden en velgen te laten controleren.

 

Kan ik na het verwisselen van mijn lekke band gewoon verder rijden?

Profile Car & Tyreservice adviseert om nadat u het reservewiel heeft gemonteerd niet te hard te rijden. Het is mogelijk dat de bandenspanning op het reservewiel niet juist is.

Lekke band
U loopt het risico wanneer u te hard rijdt, nadat u de band hebt verwisseld, dat u geen volledige controle over uw auto heeft. Ga met de lekke band naar uw Profile Car & Tyreservice vestiging en laat daar de band zo snel mogelijk repareren. Wij inspecteren de kapotte band en zullen deze, indien mogelijk, direct repareren en weer monteren onder uw voertuig.

 

Wat is de wettelijke minimale profieldiepte van mijn banden?

De wettelijke minimale profieldiepte van uw banden mag niet minder zijn dan 1,6 millimeter. Profile Car & Tyreservice adviseert voor uw veiligheid om zomerbanden te vervangen zodra er 2 mm profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij om deze te vervangen als ze nog 4 mm profiel over hebben. Zo kunt u altijd veilig op weg. 
Het grootste gevaar is de combinatie van versleten banden met gladde en natte wegen. De remweg loopt in deze situaties namelijk snel op en daarnaast bent u met versleten banden extra vatbaar voor het gevaar van aquaplaning.

 

Ik zie cijfers en letters op de zijkant van mijn banden. Wat betekenen die?

U kunt alles over uw banden te weten komen door de informatie op de zijkant te lezen.

Op deze band staat de volgende code: 195/65 R 16 91 W

Breedte (bijv. 195)
Het eerste getal staat voor de doorsnede van uw band. Deze varieert van 125 mm tot ongeveer 335 mm. Banden worden steeds met stappen van 10 millimeter breder. Bijzondere banden voor nieuwe velg-bandsystemen wijken hier vanaf. Deze beedtematen variëren van 160 mm tot 240 mm.

Hoogte (bijv. 65)
Het tweede getal staat voor de hoogte van de band. Deze wordt weergegeven als percentage van de breedte. Bij de bandenmaat 195/65 R 16 is deho ogte van de band 65% van de breedte. In het voorbeeld is de hoogte dus 65% van 195mm en daarmee 126,75mm.

Bandentype (bijv. R)
De ‘R’ in de bandencode staat voor ‘Radiaal’. Dit vertelt hoe de band is gefabriceerd. Radiaal betekent dat de koorden, die de basis van de band vormen, radiaal door de band lopen.

Velgmaat (bijv. 16)
Het derde getal staat voor de doorsnede van de velg. Deze meten we diagonaal en vanaf de velgrand. Deze wordt in bijna alle gevallen aangegeven in inches. In Europa hebben de meeste personenauto’s een velgmaat die varieert tussen de 10 en 20 inch.

Draagvermogen (bijv. 91)
Het laatste getal, de belastingsindex, geeft aan wat het draagvermogen van de band is. Banden met de code 91 hebben een draagvermogen van 615 kilogram.

Snelheidsindex (bijv. W)
De letter na het draagvermogen geeft de snelheidsindicatie van een band aan. Deze is af te leiden uit de maatvoering. Bij de bandenmaat 195/65 R 16 91 W is het snelheidssymbool een W. De W staat voor een snelheidsindicatie van 270 km per uur. Dit houdt in dat de auto waar deze band op gemonteerd wordt niet harder dan 270 km/u kan rijden.

Looprichting
Bij banden met een bijzondere profielvorm is op de zijkant vaak nog een term opgenomen die de draairichting van de band aangeeft. Deze term staat dan op de band in combinatie met een pijl die de draairichting aangeeft. Die informatie is van belang bij de montage van de band.

 

Kan ik ook zelf meegebrachte banden laten monteren bij Profile Car & Tyreservice?

Ja, u kunt ook uw eigen meegebrachte banden laten monteren bij onze vestigingen. U kunt hier eenvoudig een online afspraak voor maken of neem telefonisch contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging. Let op: we rekenen hier wel een extra tarief voor omdat de banden niet bij ons gekocht zijn.

Hoe wordt de afvalbeheersbijdrage berekend?

Voor elke band die in Nederland wordt verkocht moet een afvalbeheersbijdrage (ook wel verwijderingsbijdrage genoemd) worden betaald. Zo kunnen banden via een speciaal afvalinzamelingsprogramma op een verantwoorde manier worden gerecycled. Profile zorgt voor de afdracht van deze verplichte bijdrage. De kosten hiervoor zijn reeds in onze prijzen verwerkt en worden niet apart aan u doorberekend. Zo ziet u direct wat een autoband kost en krijgt u achteraf geen bijkomende kosten.

Ik heb ABS en een ESP systeem, dat is toch ook voldoende?

Zelfs de modernste en beste uitrusting zoals een ABS en een ESP systeem laten het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn.

 

Wat kosten winterbanden?

De prijzen van winterbanden zijn vergelijkbaar met de prijzen van zomerbanden. Terwijl uw voertuig met winterbanden rijdt, houden uw zomerbanden een ‘winterslaap’. U spaart uw banden dus voor zware winterse weersomstandigheden zodat ze meer kilometers kunnen afleggen.

Een overzicht van ons aanbod winterbanden kunt u hier bekijken.

 

Er wordt toch voldoende sneeuw geruimd en gestrooid. Dit maakt winterbanden toch overbodig?

Zelfs wanneer alles optimaal georganiseerd is, kunnen de ruim- en strooidiensten niet overal en op hetzelfde moment aan het werk gaan. Daarom is het altijd veiliger om met winterbanden te rijden.

 

Zijn nieuwe zomerbanden ook veilig genoeg in de winter?

Zomerbanden zijn ongeacht hun profieldiepte per definitie niet geschikt voor winters weer. Winterbanden bieden dankzij de speciale samenstelling van het rubber ook op een glad en nat wegdek meer grip en verhogen de veiligheid daarmee aanzienlijk.

 

Ik kan mijn zomerbanden nergens kwijt als ik winterbanden laat monteren. Kunnen jullie dat regelen?

Wij slaan uw zomerbanden graag op in onze depots. Geen probleem! Dit doen wij direct op de vestiging. Heeft u ze nodig, dan hebben we ze direct bij de hand. Tijdens de opslag zijn de banden uiteraard verzekerd tegen diefstal en brand.

 

Wat is een APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Lees hier meer over onze APK.

 

Wat moet ik meenemen naar de APK?

U moet het kentekenbewijs deel I meenemen naar een APK. Dit heeft de APK-keurmeester nodig om de gegevens op het kentekenbewijs te controleren. Zonder het kentekenbewijs kan de keurmeester uw voertuig niet afmelden en de APK dus niet succesvol afronden.

U kunt bij Profile Car & Tyreservice een APK laten uitvoeren. Lees meer over onze APK.

 

Hoe weet ik of een velg onder mijn auto past?

Op basis van het kenteken of het type auto kunt u op onze velgenpagina direct zien welke maat velgen onder uw auto past en welke producten uit ons assortiment hiervoor geschikt zijn. Natuurlijk is de velgenmaat afhankelijk van de grootte van de banden. Door uw bandenmaat of kenteken in te vullen, worden automatisch de bijpassende lichtmetalen velgen vertoond. Let op; zijn uw banden anders dan afgeleverd door de fabrikant? Zoek dan altijd op bandenmaat om teleurstellingen te voorkomen.

 

Hoe lees ik mijn velgmaat?

De perfecte pasvorm van een velg is van groot belang voor zowel het uiterlijk van uw auto als de veiligheid.

Uitleg van uw velgmaat

Het is belangrijk dat u uw velgmaat kunt lezen en weet wat deze betekent. Hieronder vindt u de uitleg van de velgmaat: 8½Jx17H2 LK100 ET35.

8½: velgbreedte in inches
J: hoorncode
x: eendelig wiel
17: velgdiameter in inches
H2: dubbele hump
LK100: steekcirkeldiameter in mm (ruimte tussen de boutgaten)
ET35: de ET-waarde is 35 mm.

Naafgatdiameter
Bij enkele velgen is ook de naafgatdiameter weergegeven. Dit is echter alleen het geval bij origineel geboorde velgen.

 

Leuk die lichtmetalen velgen, maar wat zijn nu de voordelen?

Er zijn genoeg redenen om voor lichtmetalen velgen te kiezen boven stalen velgen (met wieldoppen). We zetten ze graag voor u uiteen.

Optische voordelen lichtmetalen velgen

De vormgeving in combinatie met de auto wordt door uw persoonlijke smaak bepaald. Door de grote variëteit en keuze in maten en stijl geef uw auto een compleet nieuwe look.

Technische voordelen lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen doen meer voor uw auto dan enkel het toevoegen van een persoonlijk accent, de technische voordelen zijn minstens even interessant. We sommen ze voor u op. Een eerste voordeel is de warmteafvoer. Dikwandige lichtmetalen velgen nemen de warmte, die wordt ontwikkeld door banden en remmen, beter op en voeren deze beter af. Dit gunstige warmtetransport zorgt voor een lagere bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers. Dit is gunstig voor de levensduur van deze onderdelen.

Het tweede voordeel is dat er minder onbalans is. Dit komt doordat lichtmetalen velgen een grotere stijfheid hebben dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Na het gieten worden lichtmetalen velgen bewerkt waardoor de hoogte- en zijdelingse slag maximaal 0,3 mm bedragen. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal. In combinatie met een lage serieband levert dit betere rijeigenschappen op.

Het derde voordeel van lichtmetalen velgen is dat er minder kans is op corrosie. Uiteraard moet de velg wel een goede oppervlaktebehandeling hebben gehad. Lichtmetalen velgen met een slechte lakbehandeling zijn juist gevoeliger voor corrosie dan stalen velgen en een aangetaste velg kan de hielzitting zodanig poreus maken dat gebruik van tubeless-banden onmogelijk is.

Het vierde en laatste voordeel is een betere maatnauwkeurigheid. Een stalen velg wordt eerst geperst en vervolgens gelast. Een lichtmetalen velg krijgt door middel van afdraaien de juiste afmeting. Hierdoor is de maat van lichtmetalen velgen een stuk nauwkeuriger dan de maat van stalen wielen.

 

Wat valt er exact onder een kleine beurt en welke werkzaamheden worden uitgevoerd?

Een kleine beurt bestaat vaak uit olie vervangen, het controleren van de accu, remmen en schokdempers en het algehele onderhoud van de auto. Goed en regelmatig onderhoud aan een auto is cruciaal. Hiermee voorkomt u onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment. Bij een kleine beurt controleert een expert van Profile Car & Tyreservice alle vitale functies zoals banden, uitlaat, batterij, schokdempers en remmen van de auto nauwkeurig. De lampen worden zo nodig bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld en we vervangen of verversen de olie en het oliefilter.

Kleine beurt Profile Car & Tyreservice
Afhankelijk van het type en de leeftijd van de auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, adviseren onze specialisten u graag over het juiste onderhoud aan uw auto. Mocht blijken dat er onderdelen vervangen moeten worden, dan is Profile Car & Tyreservice u hiermee graag direct van dienst. Uiteraard ontvangt u vooraf altijd een prijsopgave.

Elke onderhoudsbeurt bij Profile Car & Tyreservice heeft een eigen tarief. Vraag naar de precieze prijs bij uw dichtstbijzijnde Profile Car & Tyreservice vestiging.

 

Wat kost een kleine beurt mij exact?

Bij Profile Car & Tyreservice krijgt u altijd een offerte op maat. De offerte hangt af van het voertuig, het bouwjaar en het aantal gereden kilometer. Neem voor een offerte op maat altijd eerst contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging.

 

Wat valt er exact onder een grote beurt en welke werkzaamheden worden uitgevoerd

Bij een grote beurt controleert de Profile Car & Tyreservice specialist nauwkeurig een groot aantal onderdelen onder, in en om de auto en onder de motorkap.

Werkzaamheden Grote Beurt

Een grote beurt bestaat vaak uit olie vervangen, het controleren van de accu, remmen en schokdempers en het algehele onderhoud van de auto. Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is namelijk cruciaal. Hiermee voorkomt u onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment. Bij een grote onderhoudsbeurt worden diverse onderdelen in, onder en om de auto en onder de motorkap nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen.

Grote beurt Profile Car & Tyreservice
Bij Profile Car & Tyreservice krijgt u bij de grote onderhoudsbeurt op verzoek een gratis APK*! De onderhoudsspecialisten van Profile Car & Tyreservice zijn met behulp van geavanceerde technische programma’s, apparatuur en opleidingen in staat voor ieder merk en model auto op de juiste kilometerstand, het benodigde onderhoud volgens het onderhoudsboekje uit te voeren. Hierbij gebruiken we alleen producten die voldoen aan alle fabrieksspecificaties. Daarnaast verversen wij de olie en controleren we de accu, remmen en schokdempers.

Mocht blijken dat er onderdelen vervangen moeten worden, dan is Profile Car & Tyreservice u hiermee graag direct van dienst. Uiteraard ontvangt u vooraf altijd een prijsopgave. Elke onderhoudsbeurt bij Profile Car & Tyreservice heeft een eigen tarief. Vraag naar de precieze prijs bij uw dichtstbijzijnde Profile Car & Tyreservice vestiging.

Reparatie
We repareren onderdelen die kapot zijn en vervangen ze als die niet meer gerepareerd kunnen worden. Bij reparatie en vervanging gebruiken we alleen producten die voldoen aan alle fabrieksspecificaties. Mochten de kosten voor het groot onderhoud hoger uitvallen dan afgesproken, dan ontvangt u altijd vooraf een prijsopgave.

* Exclusief 4-gasmeting of roetmeting en afmeldkosten

Aanvaardingplicht

Gebruikte personen- en bestelwagenbanden, batterijen en accu’s worden kosteloos bij levering van hetzelfde aantal nieuwe exemplaren ingenomen.

Wat kost een grote beurt mij exact?

Bij Profile Car & Tyreservice krijgt u altijd een offerte op maat. De offerte hangt a van het voertuig, het bouwjaar en het aantal gereden kilometer. Neem voor een offerte op maat altijd eerst contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging.

Hoe werkt de bestelprocedure via internet?

Selecteer product
Selecteer de gewenst bandenmaat en Profile Car & Tyreservice laat een selectie van banden zien die passen bij deze keuze. Profile helpt bij het maken van de juiste bandenkeuze door te voorzien van uitgebreide informatie over de band. Dit begint bij een duidelijke omschrijving van de band inclusief het bijbehorende bandenlabel. Tevens worden de andere eigenschappen toegelicht in de details. Wanneer u de bestelprocedure doorloopt, worden de banden bij uw gekozen vestiging van Profile Car & Tyreservice afgeleverd. 

Wij bieden u verschillende opties:

 • Pakketprijs montage nieuwe banden 12" t/m 14": vanaf 19,95 per band 
 • Pakketprijs montage nieuwe banden 15" t/m 17": vanaf 24,95 per band 
 • Pakketprijs montage nieuwe banden 18" t/m 23": vanaf 29,95 per band 

Voor runflatbanden geldt een toeslag van € 7,00 op het montagetarief.

Persoonsgegevens invoeren
Vul in stap 2 uw persoonsgegevens en kenteken in. Profile Car & Tyreservice gebruikt deze om service, montage en onderhoud zo goed mogelijk op uw auto af te stemmen. Tevens wordt er aan de hand van uw postcode de dichtstbijzijnde vestigingen getoond waar u in de afspraakmodule uw afspraak voor montage kan maken.

Plan afspraak
U kunt uw aankoop of onderhoudsbeurt laten uitvoeren bij één van de meer dan 175 vestigingen van Profile Car & Tyreservice. Door middel van het ingeven van uw postcode worden de dichtstbijzijnde vestiging getoond. Vervolgens kunt u zelf online een afspraak inplannen

Controle gegevens
De geselecteerde gegevens kunt u in deze stap controleren. Eventueel kunt u nog gegevens aanpassen als u bijvoorbeeld toch een andere datum wilt, of een andere vestiging wilt selecteren.

Betalen
Wanneer u alles gecontroleerd hebt kunt u overgaan tot betaling van de banden en montage. Dit gebeurt in een volledig beveiligde en versleutelde omgeving, zodat optimale veiligheid wordt gegarandeerd. De vestiging wordt hiervan op de hoogte gesteld zodat u bij montage niet voor verassingen komt te staan. U kunt ervoor kiezen om het totaalbedrag te voldoen via Ideal, creditcard of in de vestiging. Alle bedragen op de website zijn incl. BTW.

Montage
Profile Car & Tyreservice biedt unieke, op de toekomst gerichte, montagepunten aan. Op de door u opgegeven datum en tijdstip kunt u terecht bij uw vestiging. De banden liggen al voor u klaar zodat u binnen no-time weer de weg op kunt.

Wanneer is mijn bestelling definitief?

De bestelling wordt definitief wanneer de betalingsmodule is doorlopen. Dit is stap 5 in het bestelproces. Indien u enkel een (onderhoud)service heeft gepland bij een vestiging, is tevens stap 5 definitief. Mocht u een afspraak willen annuleren, dan moet u 24 uur van te voren dit telefonisch te melden aan de desbetreffende vestiging.

 

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd en wat is de garantie?

Wanneer u een band of velg koopt, plant u direct een afspraak in voor montage. In principe is deze dag de levertijd. Indien het product niet op voorraad is, of niet op tijd geleverd kan worden, dan neemt de desbetreffende vestiging binnen 2 dagen telefonisch contact met u op om een nieuwe afspraak te maken. Overige producten worden binnen 24 uur verzonden via TNT Post en binnen 5 werkdagen bezorgd.

Garantie:
Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent dat het product moet doen wat u er in alle redelijkheid van mag verwachten.

 

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende betaalmogelijkheden bij Profile Car & Tyreservice.
Creditcard (visa, mastercard, american express).
U kunt uw creditcardgegevens via onze beveiligde SSL verbinding veilig invoeren. Uw creditcard wordt 20 dagen na de aankoop belast.

IDEAL
Hierbij wordt de betaalprocedure direct afgehandeld tijdens het bestelproces. Via uw eigen bank kunt u direct uw factuur afhandelen. Indien u telebankiert, hoeft u niet apart in te loggen.

Betalen in de vesting
U kunt er tevens voor kiezen om de betaling van uw online bestelling te voldoen in de vestiging.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Indien u online banden en/of velgen met montage besteld hebt en deze nog niet gemonteerd zijn, dan kunt u de bestelling en dienstverlening binnen 14 dagen nadat u de overeenkomst heeft afgesloten annuleren door een email te sturen naar webshop@profile.nl onder vermelding van uw factuurnummer, datum bestelling, naam en bankrekeningnummer. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling op uw bankrekening.

Indien u producten zoals merchandise heeft besteld en deze wilt annuleren, dan kunt u dit binnen 14 dagen doen door een email te sturen naar webshop@profile.nl onder vermelding van uw factuurnummer en bankrekeningnummer. Het bedrag wordt dan binnen 14 dagen geretourneerd op uw bankrekening.

Bij het ontbinden van de overeenkomst wordt ook de financieringsovereenkomst ontbonden.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Indien u online banden en/of velgen besteld hebt en u bent niet tevreden heeft u het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de banden/velgen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Vervolgens dient u de banden/velgen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de banden/velgen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. U mag de banden/velgen bekijken en beoordelen en u mag ze uit de verpakking halen, maar alleen voor zover dat nodig is om de aard en kenmerken daarvan vast te stellen. Het uitgangspunt is dat u de banden/velgen mag inspecteren zoals u dat in een Profile vestiging zou mogen doen. U mag de banden/velgen niet gebruiken en u mag er geen proefrit mee maken, als u ze nog wil retourneren. Wij kunnen kosten in rekening brengen voor waardevermindering als de banden en/of velgen gebruikt of beschadigd zijn. Als de banden/velgen gebruikt, beschadigd en/of gemonteerd zijn, dan zijn ze niet meer als nieuw verkoopbaar en kan de waardevermindering oplopen tot 100%.

U dient een email te sturen naar webshop@profile.nl onder vermelding van uw factuurnummer, datum bestelling, naam en bankrekeningnummer. U kunt hirevoor ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping.Het bedrag wordt dan, na bevestiging, binnen 14 dagen geretourneerd op uw bankrekening. Tevens ontvangt u een bevestiging. Bij het ontbinden van de overeenkomst wordt ook de financieringsovereenkomst vanzelf ontbonden. Indien u producten zoals merchandise hebt besteld, kunt u de bestelling retourneren, mits het product ongebruikt is. Let op: we brengen de kosten bij u/de klant in rekening indien u deze beschadigd hebt.

Uitzondering
Voor onze diensten (bijv montage, apk) die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig zijn uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze uitzondering geldt alleen indien de dienst van start is gegaan met uitdrukkelijke instemming van de consument die hierbij verklaard heeft afstand te doen van zijn herroepingsrecht. U wordt hier in ons bestelproces ook op gewezen.

U kunt het retourneren aan:
Profile Car & Tyreservice Nederland
Citadel 14
3905 NK Veenendaal

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven