Vind de juiste velgen
zoek op kenteken
zoek op automerk

Stalen velgen online kopen

Kies voor uw tweede set banden voor stalen velgen. Dit is een goedkopere optie dan lichtmetalen velgen.

Waarom stalen velgen bij winterbanden?

  1. Alle veel voorkomende inchmaten zijn leverbaar.
  2. Stalen velgen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met wieldoppen.
  3. Goedkoop alternatief om een gehele winterset voor uw auto te hebben. Zoek stalen velgen via onze velgen module

Stalen velgen. De goedkoopste velgen voor uw winterbanden

Zoals de naam aangeeft worden stalen velgen gemaakt van staal. Dit in tegenstelling tot lichtmetalen velgen, welke van aluminium worden gemaakt. Stalen velgen worden vaak gebruikt in de winter. Het monteren van winterbanden op een extra set velgen is een verstandige keuze. Het jaarlijks omleggen van uw banden op de dezelfde velgen is slecht voor uw banden en kost veel tijd en geld. Met de aanschaf van een extra set (stalen) velgen voor uw winterbanden bespaart u op de wisseltijd en de bijkomende wisselkosten.

Stalen velgen en wieldoppen

Zoals de naam aangeeft worden stalen velgen gemaakt van staal. Dit in tegenstelling tot lichtmetalen velgen, welke van aluminium worden gemaakt. Stalen velgen worden vaak voorzien van een plastic wieldop om de looks van de auto te verbeteren. Stalen velgen worden tevens ingezet als wintervelg. Profile Car & Tyreservice adviseert echter om ook voor de wintermaanden te kiezen voor lichtmetaal, aangezien deze velgen niet roesten en goed te onderhouden zijn. Stalen velgen met winterbanden is altijd een uitstekende combinatie. 

Stalen velgen kopen bij Profile Car & Tyreservice

Stalen velgen zijn vaak maar in een paar inchmaten te verkrijgen. De meest gangbare maten zijn 14 inch,15 inch en 16 inch stalen velgen. Deze maten komen het meeste voor en worden ook het meest verkocht. De maten 17 inch en 18 inch komen ook nog wel eens voor, maar net als bij 19 inch, 20 inch en 22 inch zijn lichtmetalen velgen toch wat meer voor de hand liggend wanneer u interesse hebt in een van deze grotere inchmaten velgen. Een set stalen velgen is ideaal voor uw set winterwielen. Elke jaar de banden laten omleggen is slecht voor de banden en kost veel tijd en geld. Het is al snel voordeliger om een set stalen velgen aan te schaffen om daar uw winterbanden op te laten leggen.

Bij stalen velgen gaat het vaak niet om hoe ze eruit zien. Het gaat erom dat ze praktisch zijn. Daarom is de prijs ook lager. Stalen velgen worden bijvoorbeeld minder aangetast door het zout op de weg in de winter. Pekel tast de meeste lichtmetalen velgen aan waardoor ze beschadigen. Stalen velgen daarentegen kunnen de pekel beter weerstaan. Bovendien is er voor elke stalen velg een groot assortiment aan wieldoppen om deze stalen velgen een wat beter uiterlijk te geven.

Stalen velgen

Velgen online zoeken - Maak direct uw band-velg combinatie

Zoek uw velgen en banden via bovenstaande module

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3911 recensies

Alles over velgen

Terug naar boven